Newborn

Thuis, ontspannen & vertrouwd

Nieuw leven (op komst)! Zo bijzonder! De clichés zijn waar: de tijd vliegt! Juist daarom is het ook zo mooi én waardevol om deze periode vast te (laten) leggen. Zo kun je er later nog zo vaak naar kijken als je wil.

Een newbornshoot vindt bij jullie thuis plaats. Een vertrouwde omgeving voor zowel de baby als jullie. Tijdens deze shoot staat de baby centraal. Ik leg details vast zoals de kleine handjes en voetjes maar maak ook foto’s van de baby samen met eventuele broers, zussen, papa en mama. De shoot plan ik bij voorkeur in tussen 7 en 21 dagen na de geboorte. Het is verstandig om tijdig in de zwangerschap te reserveren. Omdat de geboortedag meestal lastig te voorspellen is, noteer ik de uitgerekende datum en zorg ik ervoor dat er rond die tijd een plekje voor jullie vrij gehouden wordt.

Borstvoeding geven, samen onder de douche of in bad. Allemaal bijzondere momenten die ik ook graag voor jullie vastleg. Wil je de fotoshoot combineren met bijvoorbeeld een douche- of borstvoedingsmoment? Laat het me dan van te voren even weten zodat ik mijn apparatuur erop kan afstemmen.

Heb je liever een fotoshoot op een later moment? Tussen de twee en vier maanden is jullie baby al wat langer wakker. Hij of zij is alert en houdt de omgeving dan al goed in de gaten. Misschien lacht jullie kleintje zelfs al een beetje! Houden jullie van foto’s waarbij jullie baby de oogjes open heeft, meer wakker is en de camera in kan kijken? Dan is dit de perfecte periode voor het maken van foto’s. Deze fotoshoot kan zowel bij jullie thuis als op een plek elders, bijvoorbeeld in de natuur, gehouden worden.

Sfeerimpressie

Hieronder volgt een impressie van eerdere newbornshoots. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer? Neem een kijkje op mijn Instagram voor recent werk.